Tiffany üveg – ár kérdés

Tudom, hogy mindenki számára nagyon fontos kérdés, hogy mennyibe fog kerülni az elképzelt Tiffany díszüveg, ezért az alábbiakban szeretnék egy kis tájékoztatást adni, hogy milyen tényezők határozzák meg az árak alakulását.

Az első tényező az ár meghatározásánál, hogy mennyire részletes, aprólékos, egyszerű vagy inkább bonyolult a minta, amit kiválasztottak.
Minden egyes üvegdarabhoz sablon készül, melyet egyenként kell a megfelelő színű üvegre felrajzolni, majd kivágni, csiszolni, fóliázni, forrasztani. Ezt annyiszor kell megtennünk, ahány darabból áll a minta, tehát ez határozza meg a díszüveg elkészítésére fordított időt, munkadíjat.
Leegyszerűsítve, minél több darabból áll a megrendelt díszüveg, annál magasabb lesz a munkadíj.

Második tényező, hogy milyen típusú üvegekből képzeljük el a díszüveget.
Vannak gépi és kézi gyártású üvegek, természetesen a gépi készítésű olcsóbb, mint a kézi megmunkálással készült üvegek. Több fajta üvegtípust különböztetünk meg, üvegtípusonként eltérő árakkal. Többségben „Spectrum” üvegcsaládból dolgozunk, melyek gépi készítésűek, ezért a többi üvegtípushoz viszonyítva általában kedvezőbb az áruk.
Természetesen az üvegek kiválasztásánál mindenki a saját elképzelése és pénztárcája alapján választhatja ki, hogy a megálmodott díszüveget milyen üvegekből szeretné elkészíttetni.
Az Üvegtípusok menüben megtekintheti a rendelkezésre álló üvegek széles választékát.

Harmadik tényező az üveg mérete.
A kisebb méretű üvegek általában olcsóbbak a nagyobbaknál, de természetesen figyelembe kell venni az előbb említett darabszám kérdését és az üvegek fajtáját.

Negyedik tényező a beépítés feltétele.
A kisebb bútorkereteket, konyhaszekrény-ajtókat, amennyiben megoldható, érdemes elhozni műhelyünkbe, ahol az elkészült díszüveget beragasztjuk a keretbe.
Nagyobb díszüvegek, térelválasztók vagy felülvilágítók esetében külön költséget jelenthet a helyszínre szállítás és beépítés.
Fontos tényező még a beépítés műszaki feltétele. Fa vagy fém keretbe kell beépíteni, esetleg hőszigetelni is kell a díszüveget.
Felülvilágítók esetén fontos, hogy függőlegesen (pld. ajtó fölé), vagy mennyezeten, vízszintesen elhelyezkedő díszüveget kell beépíteni.

Összegezve az információkat, akkor tudunk árajánlatot adni, ha tudjuk a pontos méretet, kiválasztott mintát, üvegtípusokat, színeket és a beépítés feltételeit.

Amennyiben szeretne egy szép, értékálló díszüveg tulajdonosa lenni, akkor szeretettel várom jelentkezését, egy kötelezettségek nélküli megbeszélésre.
Kérem, tekintse meg Tiffany üveg Galériámat, melyben ízelítőt talál eddigi munkáimból.

Üdvözlettel: Kézdi Piroska üvegműves

Kedves Látogatónk! Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.  View more
Rendben
error: Content is protected !!