Üvegmozaik tanfolyam

Az üvegmozaik újra reneszánszát éli, segítségével egyedi, különleges alkotásokat készíthetünk, mellyel szebbé varázsolhatjuk környezetünket. Felhasználása nagyon változatos, díszíthetjük használati tárgyainkat, (vázákat, tálcákat, tükröket, képkereteket, asztallapokat stb.) de készíthetünk egyedi faliképeket, vagy egész falat beborító alkotásokat.

A résztvevők a tanfolyamon többféle üvegmozaik készítési technikával ismerkedhetnek meg, a tört üveggel kialakított képektől a mintára vágott és csiszolt mozaikig, ezért a tanfolyam megkezdéséhez üvegvágási, üvegcsiszolási ismeretek szükségesek. Amennyiben nem rendelkezik ilyen ismerettel, akkor a mozaik tanfolyam üvegvágási, csiszolási ismeretek elsajátításával kezdődik.
A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásból áll, így a résztvevők átfogó képet kapnak az üvegmozaik készítéséhez szükséges szerszámokról, felhasználható anyagokról, üvegekről, valamint a kivitelezés menetéről. A tanfolyam addig tart, amíg teljesen el nem készül a díszüveg. Nincs kötött órakeret, így nem kell sietni, mindenki a saját tempója és időbeosztása szerint haladhat! Tapasztalatok alapján általában 5-6 normál tanfolyami nap alatt készülnek el a díszüvegek.

Elméleti oktatás anyaga:
     – Üvegmozaik készítési technikák áttekintése
     – Mozaik-készítéshez felhasználható anyagok
     – Különböző hordozó felületek megismerése
     – Szükséges szerszámok, anyagok

Gyakorlati oktatás anyaga:
     – Minta elkészítése
     – Sablonozás
     – Üvegre rajzolás
     – Üveg kivágása, törése
     – Csiszolás
     – Ragasztás
     – Fugázás
     – Tisztítás

A tanfolyam díja:                 50.000,- Ft.
Üvegvágási tanfolyammal: 55.000,- Ft.

A tanfolyam ára tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást, a felhasznált anyagokat, valamint az elkészített üvegmozaikot, mely minden esetben amerikai Tiffany üvegből készül. A tanfolyam alatt biztosított minden szükséges szerszám, gép, üveg, egyéb kellék, Önnek csak a lelkesedését, jókedvét kell hoznia.
Amennyiben szeretné megvásárolni az otthoni önálló munkavégzéshez szükséges szerszámokat, egyéb hozzávalókat, akkor tanulóink részére 10 % kedvezményt biztosítunk.

Online jelentkezési lap Üvegmozaik tanfolyamra

Név

Leánykori név

Születési hely év nap
Anyja neve

Levelezési cím

Email cím

Személyi ig. szám

Telefonszám

Kérjük ellenőrizze, hogy kitöltötte-e az összes mezőt!

Egy kis inspiráció a tanulók munkáiból!
A képekre kattintva nagyítható és lapozható a galéria.

Letölthető jelentkezési lap

Vissza