Tudom, hogy mindenki számára nagyon fontos kérdés, hogy mennyibe fog kerülni az elképzelt Tiffany lámpa, ezért az alábbiakban szeretnék egy kis tájékoztatást adni, hogy milyen tényezők határozzák meg az árak alakulását.

Az első kérdés, hogy asztali-, álló-, olvasó-, fali-, csillár-, vagy mennyezeti lámpát szeretne?
Ez a kérdés határozza meg a lámpabúrák formáját, nagyságát és a szükséges lámpatalpak, szerelvények fajtáját.

A következő kérdés, hogy milyen lámpatalpat, vagy szerelvényt szeretne a lámpabúrához és milyen legyen az anyaga?
Vásárolható minőségi lámpatalp antikolt rézből, vagy olcsóbb árfekvésű fém ötvözetből, ez az úgynevezett spiáter. Természetesen ez anyagi kérdés is, de megfontolandó, hogy egy szépen kivitelezett Tiffany lámpabúrát milyen minőségű lámpatalppal, vagy szerelvénnyel párosítunk össze. Tartósság szempontjából nem előnyös a spiáter lámpatalp, mert könnyebb a súlya, gyengébb az anyaga, ezért könnyen eltörhet.
Az antikolt rézből készült lámpatalpak széles választékát megtekintheti a Lámpatalpak menüben.

A következő eldöntendő kérdés, hogy milyen formájú, típusú lámpát szeretne?
A sík lapokból álló lámpa általában olcsóbb, mint a hajlított felületű lámpa. Ennek oka, hogy technikailag nehezebb elkészíteni egy félgömb, harang, kúp, vagy egyéb formájú lámpát.

Mekkora méretre van szükség?
Természetesen a lámpa funkciója némileg behatárolja a lámpabúra méretét, de itt is elmondható, a búra méretével általában az ára is nő. Megnövekszik a felhasznált üvegek, fóliák és egyéb anyagok mennyisége.

Milyen a minta sűrűsége?
A minta sűrűsége határozza meg, a lámpa elkészítésére fordított időt. Minél sűrűbb, bonyolultabb egy minta, annál több időt vesz igénybe a lámpabúra elkészítése, ezért ez határozza meg a munkadíjat.

Meglévő minta alapján készül a lámpabúra, vagy egyedi igények alapján új tervrajzot kell készíteni?
Amennyiben új, egyedi tervrajzot kell készíteni, akkor ennek megfelelően nőhet a munkaidő.

Meglévő sablon felhasználásával készül a hajlított felületű lámpabúra, vagy egyedi igények alapján új formájú sablont kell készíteni?
Amennyiben egyedi igények alapján új sablont kell készíteni, akkor ezt az egyedi formát szakemberrel el kell készíttetnünk.

Milyen típusú és színű üvegekből készül a lámpabúra?
Vannak gépi és kézi gyártású üvegek, természetesen a gépi készítésű olcsóbb, mint a kézi megmunkálással készült üvegek. Több fajta üvegtípust különböztetünk meg, üvegtípusonként eltérő árakkal. Többségben „Spectrum” üvegcsaládból dolgozunk, melyek gépi készítésűek, ezért a többi üvegtípushoz viszonyítva általában kedvezőbb az áruk. Természetesen az üvegek kiválasztásánál mindenki a saját elképzelése és pénztárcája alapján választhatja ki, hogy a megálmodott díszüveget milyen üvegekből szeretné elkészíttetni.
Az Üvegtípusok menüben megtekintheti a rendelkezésre álló üvegek széles választékát.

Összegezve az információkat, akkor tudunk árajánlatot adni, ha tudjuk a pontos méretet, kiválasztott mintát, formát, üvegtípusokat, színeket és a lámpatalp vagy szerelvény fajtáját, típusát.

Amennyiben szeretne egy szép, értékálló Tiffany lámpa tulajdonosa lenni, akkor szeretettel várom jelentkezését, egy kötelezettségek nélküli megbeszélésre.
Kérem tekintse meg Tiffany üveg galériámat, melyben ízelítőt talál eddigi munkáimból.

Üdvözlettel: Kézdi Piroska üvegműves

Kedves Látogatónk! Weboldalunk sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.  View more
Rendben
error: Content is protected !!