Tiffany lámpa tanfolyam (laplámpa)

A Tiffany lámpa tanfolyamot azok figyelmébe ajánlom, akiknek már van díszüvegezési ismeretük, vagy már elvégezték a Tiffany kezdő tanfolyamot és szeretnének tovább fejlődni, megismerkedni a Tiffany lámpák készítéséhez szükséges technikákkal.
A tanfolyam célja, hogy a résztvevők a tanfolyam elvégzése után önállóan tudjanak saját tervezésű Tiffany laplámpákat (sík lapokból összeállított lámpát) készíteni. Átfogó képet kapjanak a lámpák formájának, méretének, mintájának megtervezéséhez, valamint a lámpatalpak szerelvényezési ismereteihez. A tanfolyamon lehetőség van 4 lapos hasáb lámpabúrát, vagy 5 lapos asztali lámpabúrát készíteni. Lehetőség van egyedi méretek és formák kivitelezésére is.

Elméleti oktatás anyaga:
    –  Laplámpa tervezési ismeretek
    –  Látványterv, kaptafa készítése
    –  Lámpatalp- és egyéb szerelvényezési ismeretek

Gyakorlati oktatás anyaga:
      Minta elkészítése
    –  Sablonozás
    –  Üvegre rajzolás
    –  Üveg kivágása
    –  Csiszolás
    –  Fóliázás
    –  Lapok forrasztása, összeállítása
    –  Antikolás, tisztítás, fixálás

Az oktatás menete:

Először megbeszéljük a lámpabúrák formai lehetőségeit, méreteit, tervezési ismereteket, látványterv, kaptafa készítését, valamint a lámpatalpak szerelvényezési ismereteit. Elkészítjük a kívánt lámpabúra tervrajzát, majd elkezdjük a gyakorlati munkát (minta sablonozása, üvegre rajzolása, üveg kivágása, csiszolása, fóliázása stb.). A tanfolyam addig tart, amíg teljesen el nem készül a Tiffany laplámpa. Nincs kötött órakeret, így nem kell sietni, mindenki a saját tempója és időbeosztása szerint haladhat! Tapasztalatok alapján általában 6-8 normál tanfolyami nap alatt készülnek el a díszüvegek.

A tanfolyam díja:  55.000,- Ft.

A tanfolyam ára tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást, a felhasznált anyagokat, valamint az elkészített lámpabúrát, mely minden esetben amerikai Tiffany üvegből készül. A tanfolyam alatt biztosított minden szükséges szerszám, gép, üveg, egyéb kellék, Önnek csak a lelkesedését, jókedvét kell hoznia.
Amennyiben szeretné megvásárolni az otthoni önálló munkavégzéshez szükséges szerszámokat, egyéb hozzávalókat, akkor tanulóink részére 10 % kedvezményt biztosítunk.

Online jelentkezési lap Tiffany laplámpa tanfolyamra

Név

Leánykori név

Születési hely év nap
Anyja neve

Levelezési cím

Email cím

Személyi ig. szám

Telefonszám

Kérjük ellenőrizze, hogy kitöltötte-e az összes mezőt!

Egy kis inspiráció a tanulók munkáiból!
A képekre kattintva nagyítható és lapozható a galéria.

Letölthető jelentkezési lap

Vissza