Tiffany lámpa tanfolyam (gömblámpa)

A Tiffany gömblámpa tanfolyamot azok figyelmébe ajánlom, akiknek már van díszüvegezési ismeretük, vagy már elvégezték a Tiffany kezdő tanfolyamot és szeretnének megismerkedni a hajlított felületű lámpák elkészítésének technikájával. A tanfolyam célja, hogy a résztvevők a tanfolyam elvégzése után önállóan tudjanak saját tervezésű Tiffany gömblámpákat (hajlított felületű lámpát) készíteni. A tanulók átfogó képet kapnak a lámpák változatos formáinak kialakításához szükséges kaptafákról, valamint a lámpatalpak szerelvényezési ismereteiről.
A résztvevők az elméleti és gyakorlati ismereteket egy 25 cm átmérőjű gömblámpa elkészítésén keresztül sajátítják el.

Elméleti oktatás anyaga:

     – Méretek, formák, stílusok áttekintése
     – Lámpatalp- és egyéb szerelvényezési ismeretek

Gyakorlati oktatás anyaga:
      Minta elkészítése
     – Sablonozás
     – Üvegre rajzolás
     – Üveg kivágása
     – Csiszolás
     – Fóliázás
     – Gömblámpa összeállítása
     – Forrasztás
     – Antikolás, tisztítás, fixálás

Az oktatás menete:

Először megbeszéljük a lámpabúra formai lehetőségeit, méreteit, lámpatalpak szerelvényezési ismereteit, valamint az elkészíteni kívánt lámpabúra tervrajzát, majd elkezdjük a gyakorlati munkát (minta elkészítése, sablonozás, üvegre rajzolás, üveg kivágása, csiszolás, fóliázás stb.). A tanfolyam addig tart, amíg teljesen el nem készül a Tiffany gömblámpa. Nincs kötött órakeret, így nem kell sietni, mindenki a saját tempója és időbeosztása szerint haladhat! Tapasztalatok alapján általában 6-8 normál tanfolyami nap alatt készülnek el a díszüvegek.

A tanfolyam díja:  60.000,- Ft.

Abban az esetben, ha az árban szereplő 25 cm átmérőjű lámpabúránál nagyobb méretűt szeretne készíteni, akkor a méret és a darabszám függvényében az ár változhat.
A tanfolyam ára tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást, a felhasznált anyagokat, valamint az elkészített lámpabúrát, mely minden esetben amerikai Tiffany üvegből készül. A tanfolyam alatt biztosított minden szükséges szerszám, gép, üveg, egyéb kellék, Önnek csak a lelkesedését, jókedvét kell hoznia.
Amennyiben szeretné megvásárolni az otthoni önálló munkavégzéshez szükséges szerszámokat, egyéb hozzávalókat, akkor tanulóink részére 10 % kedvezményt biztosítunk.

Online jelentkezési lap Tiffany gömblámpa tanfolyamra

Név

Leánykori név

Születési hely év nap
Anyja neve

Levelezési cím

Email cím

Személyi ig. szám

Telefonszám

Kérjük ellenőrizze, hogy kitöltötte-e az összes mezőt!

Egy kis inspiráció a tanulók munkáiból!
A képekre kattintva nagyítható és lapozható a galéria.

Letölthető jelentkezési lap

Vissza